Køb fårekyllinger her!

Fårekyllingen er det mest udbredte foderinsekt i terrarie-hobbyen. Det er sundt levende foder til krybdyr, edderkopper og mange andre insektædende hobbydyr.

Nedenfor kan du købe fårekyllinger fra dansk produktion. Vi har fårekyllinger til salg i alle størrelser og mange forskellige sorteringer. Læs mere om fårekyllingerne nederst på siden.

Køb fårekyllinger hos InsektOrama

Du kan købe fårekyllinger mange steder, både i fysiske butikker og på nettet. Vi synes selvfølgelig du skal lægge dit fårekyllinge-køb hos InsektOrama, og det er der flere gode grunde til:

Køb fårekyllinger fra dansk produktion

Hos InsektOrama producerer vi selv vores fårekyllinger. Det foregår i Danmark med dansk arbejdskraft. Når du køber fårekyllinger hos os, lander skatter og afgifter i den danske statskasse.

Det er godt for Danmark, og i sidste ende er det også godt for dig, for statskassen er trods alt vores fælles pengekasse.

Fårekyllinger produceret i Danmark

Køb danske fårekyllinger.

Og dansk produktion er bestemt ingen selvfølge. Størstedelen af fårekyllingerne på markedet er nemlig importeret fra udlandet.

Der findes faktisk kun ganske få danske fårekyllinge-opdrættere.  Prisen er nogenlunde den samme, uanset hvilken leverandør du vælger, så hvorfor ikke købe dansk?

Lokal opdræt, kort transporttid

Selv om du måske ikke går så meget op i nationalitetsfølelse, er der stadig tungtvejende grunde til at købe danske fårekyllinger: Fårekyllinger tåler nemlig ikke længere tids transport særlig godt.

Og det betyder i praksis, at fårekyllinge-kvaliteten ofte er omvendt proportional med transporttiden: Desto flere dage de skal rejse, desto dårligere bliver kvaliteten.

Når du får leveret fra InsektOrama, er rejsetiden normalt ca. 24 timer, og det kan fint gå an. Problemerne opstår først for alvor, når rejsetiden er 2-3 dage eller mere. Så lang tid kan fårekyllingerne ikke klare sig uden væske, og så bliver de syge.

Fårekyllingerne leveres på 24 timer

Skaden er som regel uoprettelig – desværre. Uanset hvor meget du forkæler sådan en portion fårekyllinger, vil de relativt hurtigt dø.

Det problem kommer du ikke til at opleve med fårekyllinger fra InsektOrama – og det giver vi garanti på.

Fårekyllinger til salg i alle størrelser

Vi sælger fårekyllinger i alle størrelser, lige fra nyklækkede på 2-3 mm og op til voksne individer på 20-25 mm. Vi har inddelt dem i passende størrelses-intervaller.

Måling af fårekyllinger

På den måde kan du nemt finde præcis den størrelse, der passer til din øgle, edderkop eller hvad du nu har gående.

Salg af håndsorterede fårekyllinger

Som noget ret enestående sælger vi hos InsektOrama håndsorterede fårekyllinger. Hvis du køber et specifikt antal fårekyllinger, vælger vi de allerbedste ud til din leverance.

Størstedelen sorteres fra, og bruges i stedet til frostprodukter mm. Håndsorteringen er blot endnu en god grund til at bestille din fårekyllinger hos InsektOrama.

Pincet-sortering af fårekyllinger

Håndsortering af fårekyllinger med special-pincet.

Hvis du bestiller et af vores bulk-produkter efter vægt, håndsorteres der dog ikke. Kvaliteten fejler bestemt ikke noget, men der vil være en større andel af individer med skader – akkurat som hvis du køber fårekyllinger andre steder.

Salg af fårekyllinger i specielle sorteringer

Eftersom vi håndsorterer fårekyllingerne, har vi mulighed for at tilbyde specialsorteringer, som ikke fås andre steder. Eksempelvis tilbyder vi sorteringer, hvor du kun får hun-fårekyllinger.

Hunnerne pipper ikke, så med hun-fårekyllinger får du en 100% lydløs leverance, så du ikke generes af larm fra dine foderinsekter.

Lydløse hun-fårekyllinger

Hun-fårekyllinger er helt lydløse

En anden populær sortering er de subadulte “kæmpe-nymfer”. Her udsorterer vi de allerstørste nymfer, som er lige på nippet til at blive voksne.

De vejer lige så meget (eller faktisk lidt mere) end de voksne individer, men de mangler altså lige det sidste hamskifte.

Fordelen ved de subadulte kæmpe-nymfer er, at du får ungdommelige fårekyllinger, der har et helt voksenliv foran sig.

Det giver samlet set en længere holdbarhed/levetid, selv om du har brug for store foderinsekter.

Salg af fårekyllinger efter vægt

Hvis du har et stort forbrug af foder-fårekyllinger, kan du overveje at købe fårekyllinger efter vægt. Disse bulk-pakninger er markant billigere, eftersom vi ikke håndsorterer hver enkelt fårekylling.

Vi foretager dog stadig en overordnet sortering, hvor snavs og eventuelle syge eller døde individer sorteres fra før vejning og pakning.

Vægt til vejning af fårekyllinger

Afvejede fårekyllinger er billigst.

Ulempen ved bulk-pakninger er selvfølgelig, at fårekyllingerne sælges i ret store mængder. Hvis du f.eks. kun har et par enkelte edderkopper, kan det være svært at nå at få hele portionen brugt.

Når du køber efter vægt, får du altid lidt ekstra med, bare for en sikkerheds skyld. Du vil dog i nogle tilfælde kunne opleve, at vægten ikke passer helt – i hvert fald ikke lige umiddelbart efter udpakning.

Årsagen er, at fårekyllingerne undervejs i forsendelsen er udsat for væsketab via fordampning. Der vil også være et mindre vægttab i forbindelse med afføring.

Naturligt vægttab ved bl.a. fordampning

Fårekyllinger taber sig lidt under forsendelse.

Vægttabet er helt naturligt og selvfølgelig også meget midlertidigt. Så hvis du vil kontrolveje, bør du først lige give fårekyllingerne et døgns tid til at kommer sig efter strabadserne. Tilbyd dem mad og drikke, så de hurtigt er tilbage i topform.

Salg af pensionist-fårekyllinger

Vi har også billige “pensionist-fårekyllinger” til salg. Konceptet kalder vi “bekæmp foderspild”, og det går i al sin enkelthed ud på, at vi også sælger de udtjente avls-fårekyllinger til billige penge.

Det kan være relevant for dig, der måske har en stor varan eller nogle fugle, der på kort tid kan sætte store mængder fårekyllinger til livs.

Gamle fårekyllinger har ikke meget tid tilbage

Pensionist-fårekyllinger har kort levetid tilbage.

Levetiden for disse fårekyllinger er ikke særlig lang (de er ved at være gamle), men ellers fejler de ikke noget. Prisen er helt i bund, men den forventede rest-levetid er så også relativ kort.

Du kan eventuelt nedfryse fårekyllingerne, og dermed opnå et langtidsholdbart foder, som kan tøes op efter behov. Metoden er ikke velegnet til krybdyr, som helst vil have levende foder, men har du f.eks. pindsvin eller fugle, vil det ofte være en fin og prisbillig løsning på behovet for sundt foder.

Go to Top