Brug søgefunktionen optimalt

/Brug søgefunktionen optimalt
Brug søgefunktionen optimalt2018-08-10T17:00:02+02:00

Søgefunktionen på InsektOrama er let at bruge. I denne artikel får du nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af funktionen.

Du kan altid finde søgefunktionen i øverste højre hjørne (et lille forstørrelsesglas), eller som søgefelt i højre margin. Klik på forstørrelsesglasset eller søgefeltet, og indtast det ord du vil søge efter. Søgefunktionen viser dig alle artikler og produkter, der indeholder det søgte ord.

Brug kun nøgleord
Det er vigtigt at huske, at søgefunktionen blot er en “robot”, som kan søge efter ord. Når du søger, skal du derfor ikke indtaste en lang sætning som f.eks. hvordan skal jeg passe og fodre mine fårekyllinger? Brug i stedet kun nøgleord som f.eks. pasning, foder og fårekylling.

Overvej stavning og bøjning af søgeord
Hvis søgningen ikke giver tilfredsstillende resultater, bør du kontrollere, om søgeordene er stavet korrekt, og det kan også være en god ide at kigge på ordenes bøjning. Søgefunktionen er som nævnt blot en “dum” robot, og den kan ikke gennemskue stavefejl. Det er også bedst at bruge korte former af søgeordet. Hvis du f.eks. søger efter information om foder til kakerlakker, er det bedst at bruge søgeordene foder og kakerlak fremfor kakerlakfoder.

Indsnævring af søgning
Alt afhængigt af hvilket ord du søger på, kan du risikere at få rigtig mange resultater. Hvis det skulle ske, er det muligt at indsnævre søgningen ved at bruge flere samtidige søgeord. Søgefunktionen vil i så fald kun finde de artikler og produkter som indholder alle søgeordene.

Et eksempel: Hvis du er interesseret i fårekyllingernes sang, søger du måske i første omgang på ordet fårekylling. Søgeresultatet vil imidlertid vise et meget stort antal artikler og produkter. I denne situation vil det være bedre at bruge to søgeord: fårekylling sang. Så viser søgeresultatet kun de sider der nævner både fårekyllinger og sang, og du vil lettere kunne finde det du leder efter.

Udvidelse af søgning
På den anden side kan du også risikere, at søgningen kan blive for specifik, hvis du bruger for mange samtidige søgeord. Hvis du f.eks. gerne vil vide noget om kakerlakkers pasning, fodring og levetid, kunne det være fristende at bruge alle søgeordene, altså kakerlak pasning fodring levetid. Men det er ikke sikkert, vi har en artikel hvor alle ordene forekommer på en gang. Måske er informationen opdelt i flere artikler, og derfor vil søgefunktionen måske slet ikke finde noget resultat, selv om informationen faktisk findes. Hvis brugen af mange samtidige søgeord ikke giver tilstrækkelige resultater, kan det være en fordel at prøve med færre søgeord, altså f.eks. kakerlak pasning.

Wildcard-søgning
InsektOramas søgefunktion bruger automatisk såkaldt wildcard-søgning. Hvis du søger på kakerlak, vil søgefunktionen automatisk også finde artikler med ordene kakerlakker, kakerlakkerne, kakerlakkers osv. Hvis du på den anden side søger på kakerlakkernes, vil de kortere udgaver af ordet ikke kunne findes. Normalt er det derfor bedst at bruge søgeordets korteste form – i dette tilfælde kakerlak, så wildcard-funktionen får mulighed for at hjælpe til.

Vi hjælper gerne!
Hvis du mangler information, som du mener burde forefindes på siderne, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne, hvis vi kan. Samtidig hjælper du os med at blive opmærksomme på den manglende information, så vi kan få den tilføjet.