Hvedeklid – frysebehandlet

Hvedeklid – frysebehandlet

kr. 29.00kr. 98.00

Hvedeklid er et fiberrigt foder, som på grund af sin konsistens (og den fornuftige pris) er perfekt som medie/foder til larver og orme. InsektOramas hvedeklid er desuden frysebehandlet ved 30 minusgrader i mindst 96 timer umiddelbart før levering.

Beskrivelse

Hvedeklid består af de fiberrige skaldele fra hvedekerner, og bruges i stor stil som foder og medie på kommercielle insektfarme. En af årsagerne er naturligvis, at det er et ret billigt produkt. Hvedeklid har dog også en god luftig konsistens, som gør den perfekt som spiseligt medie for melorm, Zophobaslarver og andre insekter, som foretrækker at grave sig ned.

I princippet kan hvedeklid sagtens bruges som det eneste tørfoder til insekterne, og sådan bruges det typisk på de store farme. Men det er måske en lidt ensidig kost. Hvis målet er sunde insekter med god foderværdi, bør du supplere med lidt mere lødigt foder som eksempelvis InsektOramas økologiske tørfoderblanding kombineret med flagefoder og eventuelt Beetle-jelly – og så naturligvis frugt og grønt ad libitum.

Som medie er hvedeklid dog fantastisk. Skal du opbevare eller opdrætte melorme, larver og lignende, er et godt lag hvedeklid næsten obligatorisk. Både larver og biller elsker at grave sig ned, enten for at søge skjul eller for at lægge æg. Produktet er i øvrigt også fint som bundstrøelse i andre typer af insekt-kulturer.

Ligesom stort set alle andre kornprodukter indeholder hvedeklid normalt både mider og æg fra disse. Det gælder også almindeligt husholdningsmel, havregryn og lignende. Normalt er mider ikke et problem, men hvis miljøet bliver for fugtigt, kan de på kort tid reproducere i ekstrem grad. Det kan give problemer, når en kultur med eksempelvis melorme fodres med gulerødder og andet, som afgiver fugt til mediet. Et mideangreb kan på kort tid spolere mediet og ofte resultere i, at hele kulturen må kasseres. Derfor er den hvedeklid, du køber hos InsektOrama, frosset ned ved 30 minusgrader i minimum 96 timer umiddelbart før den afsendes til dig. Herved dræbes både mider og de fleste æg, og din chance for en succesfuld oplevelse skulle være optimal :-)

Bemærk: Farvetone og formalingsgrad kan variere en smule. Dette har ingen betydning for foderværdien. Hvedeklid sælges i øvrigt også under andre handelsnavne som eksempelvis foderklid, “futterkleie” og lignende, men det er i alle tilfælde bare helt almindelig hvedeklid.

Go to Top