Vand-krystaller, granulat

Vand-krystaller, granulat

kr. 19.00kr. 978.00

Vandkrystaller er den ideelle vandkilde til insekter, så de ikke drukner. Modvirker bakteriedannelse og fordamper langsomt.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Vandkrystallerne kommer som et granulat. Granulatet opløses i vand, og bliver efter kort tid til en klar gelé, som insekterne kan drikke/spise uden risiko for at drukne. 10 gram vandkrystal-granulat kan opblandes til 1,5 liter færdig gelé, afhængigt af hvor fast man ønsker geléen.

Problemet med insekter er, at de let drukner i en vandskål. Selv en vanddybde på få millimeter kan være fatal, og mindre insekter drukner endda let i en enkelt dråbe vand. Problemet er ofte, at de fanges af vandets overfladespænding, og de fleste insekter drukner meget hurtigt.
Man har derfor gennem tiden forsøgt forskellige tricks med f.eks. at lægge vat eller køkkenrulle i vandet, eller brugt f.eks. en fugtig svamp. Problemet med disse ting er, at insekterne forurener dem, så de lynhurtigt bliver de rene bakteriebomber, både til skade for dyrene, og med lugtgener til følge. Der skal typisk rengøres og skiftes vand på daglig basis for blot nogenlunde at holde problemet under kontrol.

Vand-gelé eller vand-krystaller løser imidlertid disse problemer effektivt! Vandkrystaller er fremstillet af en superabsorberende polymér, som svulmer op til 50-100 gange sin egen vægt, når den blandes med vand. Resultatet er en ugiftig gelé, som dyrene kan spise af eller suge fugt fra, uden risiko for at blive fanget og drukne. Bekteriedannelse har i praksis vist sig at være meget begrænset, og fordampningen sker langsomt, så vandkrystallerne kan holde i lang tid. Vandkrystaller er derfor de senere år blevet meget udbredte i terrarie-hobbyen.

Bemærk venligst, at granulatets kornstørrelse kan variere. Dette har ingen betydning i praksis.

Go to Top