Melorme, nyhøstede, renset og sorteret

Melorme, nyhøstede, renset og sorteret

kr. 24.00kr. 79.00

Levende melorme, Tenebrio molitor. Renset og sorteret umiddelbart før afsendelse.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Dine melorme høstes på afsendelsesdagen. Herefter renses de fri fra foder, og gennemgår en grundig sortering, hvor eventuelle syge og døde sorteres fra. Også pupper og individer på vej i forpupning sorteres fra. Resultatet er et helt rent klasse-A produkt, som derefter pakkes og leveres hos dig inden for 24 timer. Fås kun hos InsektOrama.

Melorme er i virkeligheden ikke orme, men larver af melbillen Tenebrio molitor. Larverne bliver omkring 2½ centimer lange. Melormen har et ret kraftigt exoskelet, som er ufordøjeligt for krybdyr. Melorm bør derfor ikke bruges som primært foder. Generelt bør melorme dog være på kostplanen for de fleste insektædende hobbydyr i et eller andet omfang – fodr med så mange forskellige insekter som muligt.

Melorme er desværre ikke bare melorme. De fleste melorme i handelen er opdrættede billigst muligt, hvilket i praksis vil sige ensidigt foder – typisk f.eks. hvedeklid og kartofler. Melorme kan sagtens leve på en sådan kost, men deres foderværdi bliver på den måde begrænset, og det har uden tvivl været medvirkende til melormens dårlige rygte.

Melormene fra InsektOrama er opfodrede med en meget alsidig kost, bestående af forskellige brød-, gryn- og melprodukter, suppleret med proteinholdige fodertyper og tilskud. De får desuden varierede frugt og grønt-produkter. Melormene er en blanding af eget opdræt og opfodrede individer fra tredjepart.

Hvis du vil vide ALT om hold og opdræt af melorme, anbefaler vi melorme-bogen, der går i dybden med alle aspekter. Se mere om melorme-bogen her.

 

Go to Top