Melorme

Melorme

DKK 19.00DKK 59.00

Melorme, Tenebrio molitor. Sunde larver, opdrættet på et meget alsidig foder.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Melorme er i virkeligheden ikke orme, men larver af melbillen Tenebrio molitor. Larverne bliver omkring 2½ centimer lange. Melormen har et ret kraftigt exoskelet, og bør ikke bruges som primært foder, da de er en smule fedende. Til drægtige dyr og dyr i voksealderen kan de dog udgøre en væsentlig del af kosten uden problemer. Generelt bør melorme dog være på kostplanen for de fleste insektædende hobbydyr i et eller andet omfang – fodr med så mange forskellige insekter som muligt.

Melorme er desværre ikke bare melorme. De fleste melorme i handelen er opdrættede billigst muligt, hvilket i praksis vil sige ensidigt foder – typisk f.eks. hvedeklid og kartofler. Melorme kan sagtens leve på en sådan kost, men deres foderværdi bliver på den måde begrænset, og det har uden tvivl været medvirkende til melormens dårlige rygte.

Melormene fra InsektOrama er opfodrede med en meget alsidig kost, bestående af en mængde forskellige brød-, gryn- og melprodukter, suppleret med forskellige proteinholdige fodertyper og tilskud. De får desuden store mængder varierede frugt og grønt-produkter.