Zophobas-larver (kæmpe-melorme), nyhøstede

Zophobas-larver (kæmpe-melorme), nyhøstede

kr. 29.00kr. 98.00

Zophobas-larver, Zophobas morio, også kendt som kæmpe-melorme. Høstet, sorteret og renset umiddelbart før afsendelse.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Dine Zophobas-larver bliver høstet på afsendelsesdagen. Herefter renses de fri for foder og sorteres i størrelse. Til sidst gennemgår de en grundig sortering, hvor eventuelle syge og døde individer sorteres fra. Resultatet er et helt rent klasse-A produkt, som derefter pakkes og leveres hos dig inden for 24 timer. Fås kun hos InsektOrama.

Zophobas-larver er larver af billen Zophobas morio. Larverne bliver 5-6 cm lange, og omkring 5 mm i tykkelsen. I forhold til almindelige melorme har Zophobas-larver forholdsvis mindre andel af exoskelet, og er derfor lettere fordøjelige. Størrelsen gør dem dog mest velegnede som foder til de lidt større hobbydyr.

Zophobas-larver er meget proteinrige, men også en smule fedende som de fleste andre typer af larver og orme. Derfor bør de ikke bruges som primært foder, med mindre der er tale om drægtige dyr, eller dyr som har brug for at komme til kræfter eller blive fedet lidt op. De er også gode til ungdyr i voksealderen hos de større arter af krybdyr.

Generelt bør Zophobas-larver dog være på menuen for de fleste insektædende hobbydyr i et eller andet omfang – det gælder jo om at fodre så varieret som muligt, og de fleste dyr elsker at spise larverne!

De fleste Zophobas-larver i handelen er importerede fra store udenlandske farme. Mange steder produceres larverne billigst muligt på en ensidig kost af f.eks. hvedeklid og kartofler. Larverne kan sagtens leve af dette, men foderværdien vil også være derefter. Zophobas-larver fra InsektOrama er opdrættede på en meget alsidig kost, bestående af en mængde forskellige gryn-, brød- og melprodukter, suppleret med forskellige proteinholdige fodertyper og tilskud. Derudover får de varierede frugt og grønt-produkter. Zophobaslarverne er en blanding af eget opdræt og opfodrede individer fra tredjepart.

Zophobas-larver går også under tilnavnet kæmpe-melorme, som dog er en lidt farlig betegnelse at bruge. Betegnelsen er nemlig også blevet brugt om hormonbehandlede almindelige melorme. Hormonbehandlingen forhindrer, at melormene kan forpuppe sig, og derfor vokser de bare videre til overstørrelse. Den slags hokus-pokus benytter vi naturligvis ikke hos InsektOrama. I udlandet er Zophobas-larverne i øvrigt også kendt som superorme eller superworms.

Go to Top