Dubia-kakerlakker, nymfer, 25-35 mm

Dubia-kakerlakker, nymfer, 25-35 mm

kr. 78.00kr. 328.00

  • Dubia-kakerlakker (Blabtica dubia)
  • Størrelse ca. 25-35 mm, medium/large
  • Dansk opdræt – overlegen kvalitet!
  • Se yderligere beskrivelse nedenfor.
Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Disse halvstore dubia-nymfer måler ca. 25-35 mm, størrelse M/L (medium/large).

I denne størrelse er kakerlakkerne forholdsvis tæt på at blive voksne (subadulte). I løbet af få uger (alt efter temperatur og forhold generelt), vil de så småt begynde at forvandle sig til friske voksne med et langt og produktivt liv foran sig.

Subadulte nymfer er et godt valg, hvis du planlægger opstart af en kultur, og ønsker 100% sikkerhed for, at det ikke er gamle udtjente avlsdyr, du får hjem.

Bemærk: Vi pakker kun nymfer, men da de i denne størrelse er forholdsvis tæt på at blive voksne, kan der i nogle tilfælde være enkelte, der allerede har forvandlet sig til voksne under transporten.

Hvis du hellere vil have voksne eller er på jagt efter en anden størrelse, kan du se hele udvalget af dubia-kakerlakker her.

Kakerlakkernes opvækst og fodring

Hos InsektOrama opdrætter vi selv kakerlakkerne lokalt.

Subadulte kakerlakker - dansk producerede

Køb danske dubia-kakerlakker – støt lokalt.

Normalt opdrættes dubiakakerlakker i store centrale kulturer. Hos os kører vi i stedet med mange små kulturer .

Det giver lidt mere arbejde i forhold til rengøring og fodring. Fordelen er til gengæld, at eventuelle problemer altid kan isoleres og håndteres særskilt.

Dubia-kakerlakkerne fodres hos os udelukkende med husets øko-tørfoder: En blanding med en stribe forskellige kværnede korn- og bælgprodukter.

Økologisk tørfoder og frugt til kakerlakkerne

Kakerlak-menuen står på øko-foder og frugt.

Hvis du vil bruge samme fodertype derhjemme, kan du købe tørfoderet her. Ud over tørfoderet giver vi kakerlakkerne frugt og grønt, hovedsageligt æbler.

Høst, rens og pakning

Hos InsektOrama går kakerlakkerne i deres kulturer under optimale forhold – helt frem til afsendelsesdagen. Her bliver de så høstet, renset og sorteret manuelt med pincet.

Hurtig kakerlak-levering

Selve forsendelsen varer normalt kun et døgn, så du kan forvente at modtage dubia-kakerlakker, der er helt friske og veloplagte.

Opbevaring af dubia-kakerlakker

I modsætning til mange andre tropiske kakerlakker, er Blaptica dubia heldigvis meget tolerant med temperatur og luftfugtighed. Så de er nemme at passe og holde i live over lang tid hjemme hos dig.

Opbevarings-temperatur kan være alt fra stuetemperatur og op til over 30 grader. Ved stuetemperatur er væksten meget langsom. Væksten speedes til gengæld op med stigende temperaturer.

På den måde kan du selv bestemme, om de nogenlunde skal forblive i den størrelse de er indkøbt, eller om du gerne vil have dem til at blive endnu større “i en fart”.

Langsom vækst hos dubiakakerlakker ved 20 grader

Kakerlakkerne vokser kun moderat ved stuetemperatur.

Det er ikke nødvendigt at dushe eller på anden måde øge luftfugtigheden hos dine kakerlakker.

Almindeligt dansk indeklima er helt fint. Her er den relative luftfugtighed typisk er 40-50%. Hold kakerlakkerne tørt og med god udluftning, så du undgår mug og skimmel.

Foder til dubia-kakerlakkerne

Dubia-kakerlakker er frugivore, hvilket betyder, at føden primært består af frø, nødder, frugter planteskud og lignende. Et hovedsageligt plantebaseret foder er derfor at foretrække.

Som tørfoder kan du eksempelvis bruge havregryn og andre morgenmadsprodukter uden sukker. Kakerlakkerne kan sagtens nøjes med det, hvis der samtidig er adgang til vand.

De sætter dog også pris på frugt og grønt i næsten enhver form, og det er selvsagt også sundt foder.

Læs eventuet meget mere om pasning og foder i vores dubia-pasningsvejledning.

Go to Top