Hvor mange fårekyllinger har vi gående hos InsektOrama, og hvor meget spiser de? Få svarene i denne mini-artikel, hvor vi også ser nærmere på håndtering og pakning.

Hvor mange fårekyllinger har vi i stald hos InsektOrama? Ingen ved det præcist, for hvert minut klækker der mange nye små, og hver dag høstes en god portion til sultne krybdyr, fugle og andre insektædere rundt om i landet.

Men et kvalificeret gæt kunne være en halv million – give or take.

Produktionen er fordelt på 100-150 separate kulturer, som hver især skal tilses, renses og fodres hver tredje dag. Om der går lidt tid med det? Jo dee..

Et smugkig ind i fårekyllinge-produktionen

Der skal en del foder til

Den enkelte fårekylling spiser så lidt, at det kan være svært at måle. Men “mange bække små…”. Samlet set æder de sig hver dag igennem ca. 15 kilo frisk frugt og 5 kilo koncentreret foderblanding.

Det svarer ret præcist til dagsrationen for en en stor 200 kilos hangorilla i sin bedste og mest aktive alder.

200 kilo silverback versus 500.000 fårekyllinger

Høst-processen er tidskrævende

Tidligt om morgenen går vi i gang med at planlægge dagens høst af fårekyllinger, baseret på dine og andres bestillinger. Kulturerne er opdelt efter størrelser, så arbejdsdagen i produktionen starter med at finde de rigtige kulturer frem.

Der er dog lang vej igen, før vi er klar med din leverance. I store træk skal vi igennem syv processer:

  1. Planlægning
  2. Pluk af kulturer
  3. Nedkøling
  4. Høst og rensning
  5. Frasortering af eventuelle gamle, svage individer
  6. Nedkøling
  7. Manuel finsortering

Efter planlægning og pluk fra lageret skal kulturerne først køles ned. Ellers er det helt umuligt at styre de livlige fårekyllinger. Efter nedkølingen kan insekterne høstes, renses og fordeles i store kar.

Her går de i gang med at “sortere sig selv”. De får nemlig mulighed for at kravle op på æggebakker. De hurtigste og mest friske individer kommer først, og de høstes nu for anden gang fra æggebakkerne.

Herefter skal fårekyllingerne endnu engang køles ned før den endelige finsortering. Den foretages manuelt med pincet – tro det eller lad være. Vi bruger selvfølgelig specielle insekt-pincetter, som ikke skader dyrene.

De helt små størrelser tåler dog ikke manuel sortering, så her kompenserer vi ved at fylde ekstra mange i pakken, så der i hvert fald er rigeligt med fejlfrie fårekyllinger.

Manuel finsortering foretages med pincet

Den sidste manuelle sortering er en af forklaringerne på, hvorfor InsektOramas fårekyllinger har ry for at være en klasse bedre.

Der sorteres med hård hånd, så du kun får de bedste eksemplarer. Hvis en fårekylling mangler ben, virker svag eller har andre skader, sorteres den fra.

På den måde får du de mest friske og levedygtige fårekyllinger. De tåler transporten bedre, og der vil derfor normalt ikke være døde individer i pakken, når den kommer frem til dig.

For en sikkerheds skyld putter vi dog altid ekstra i pakkerne. Sunde fejlfrie fårekyllinger er i øvrigt også meget lettere at holde liv i efterfølgende.

Transporten er en vigtig faktor

Selv om fårekyllingerne er sunde og friske, hjælper det ikke meget, hvis de skal gå uden mad og drikke længere tid.

Insekter omsætter føden meget hurtigt, så blot et par dage uden væske kan være problematiske og resultere i permanent svækkede insekter.

Vi mener, at lokal opdræt og hurtig levering er den eneste rigtige løsning, både dyrevelfærdsmæssigt og sundhedsmæssigt. Derfor går vi meget op i, at fårekyllingerne høstes, pakkes og leveres indenfor 24 timer.

Typisk går der kun 24 timer fra høst til levering

Der ER stor forskel på kvaliteten af fårekyllinger. Hvis du ikke har testet vores endnu, burde du næsten prøve. Prisen er nogenlunde den samme, så du får meget mere for pengene.

Husk også miljøet

Lokal dansk produktion kræver ikke international transport, så det sparer miljøet for en masse drivhusgasser. Prisen er nogenlunde den samme, så det koster dig ikke noget at påvirke miljøbelastningen i positiv retning. Samtidig kan du også støtte dansk produktion og økonomi.

Slå et slag for miljøet – det er gratis

Vidste du forresten, at vi kun bruger miljørigtig emballage? Vores emballage er produceret i Danmark under FSC-certificering, som sikrer bæredygtig skovdrift.

Samtidig finder du ikke bobleplast og farvet papir i vores forsendelser. Vi benytter kun ubleget genbrugspapir til pakkefyld.

– mere for pengene

Bestil dine fårekyllinger i dag
– klik her