Køb zophobas-larver her!

Zophobas-larver kaldes også for kæmpe-melorme, og hører til blandt de mest populære foderinsekter. Kæmpemelormens videnskabelige navn er Zophobas morio. På denne side kan du både købe kæmpemelorme og fodermedie.

Bemærk, at vi høster, renser og sorterer kæmpemelormene umiddelbart før afsendelse. Læs mere om zophobas-larven nederst på siden.

Køb Zophobas-larver hos InsektOrama

Zophobas-larver kan købes hos mange dyrehandlere og på nettet. Kvaliteten kan variere en del, men hvis larverne ellers er levende og i god stand, spiller det ikke så stor en rolle, hvor du vælger at købe dem.

Det helt afgørende er, at du selv har dem gående på sundt foder noget tid, før larverne bruges som foder til dit hobbydyr.

Der er dog mindst et par gode grunde til, at vi synes du skal lægge dit køb af Zophobas-larver hos os:

Køb gutloadede Zophobas-larver

Hos mange dyrehandlere henstår zophobas-larverne på hylden uden foder, eller går udelukkende på tørfoder. Det kan fungere, fordi larverne er meget hårdføre.

Men det kræver, at du selv efterfølgende bruger noget tid på at fodre dem godt op, ikke mindst med væske og vitaminer.

Hos InsektOrama går larverne i kulturer ved optimal temperatur. Her har de løbende adgang til tørfoder og frugt/grønt.

Vi høster dem først på den dag, de skal afsendes, og 24 timer efter er de fremme hos dig. Det betyder i praksis, at de er gutloadede (har fyldte maver) og klar til brug med det samme.

Få rensning og sortering med i købet

Når du køber Zophobas-larver hos InsektOrama får du lidt ekstra service med i købet.

For ud over at vi selvfølgelig renser larverne for foder-rester, sorterer vi dem også ret grundigt umiddelbart før de sendes afsted. Hertil bruger vi en speciel teknik, som sikrer, at eventuelle døde og svagelige larver sorteres fra.

Zophobas-larver sælges efter vægt

Som alle andre i branchen sælger vi kun Zophobas-larver efter vægt. Du kan med andre ord ikke bestille eksempelvis 100 styks.

Vægt til vejning af Zophobas-larver

Zophobas-larver sælges kun efter vægt.

Du kan sjusse dig frem til antallet

En udvokset Zophobas-larve vejer omkring ét gram, så hvis du er på jagt efter et specifikt antal, kan du med lidt god vilje sjusse dig frem. Tommelfingerreglen er, at 100 gram svarer så nogenlunde til 100 styk.

Ekstra store larver kan dog veje helt op til halvandet gram, mens små individer ligger under et gram, så antallet af larver pr. 100 gram kan ikke forudsiges præcist.

Zophobas-larver taber vægt under transport

Når dine bestilte larver er renset og sorteret, bliver de vejet af. Vi vejer den bestilte mængde af, og tillægger en smule ekstra for en sikkerheds skyld.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at Zophobas-larver taber lidt i vægt under transport. Dels tømmer de tarmen delvist, så der vil som regel være lidt (tørre) ekskrementer i pakningen.

Det største vægttab kommer dog fra væsketab. Alt i alt vil larvernes vægt i værste fald kunne falde adskillige procent under transport.

Kæmpe-melorme taber vægt under transport

Under transport vil Zophobas-larver tabe lidt vægt.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontrolveje en leverance. Men husk lige at give dem 24 timer med foder og ikke mindst frugt/grønt eller anden væske-kilde før vejning, så de kan opnå samme foderstand, som da de blev afsendt. Ellers vil kontrolvejningen ikke være retvisende.

Navngivning af Zophobas-larven

Det siges, at “kært barn har mange navne”, og det gælder bestemt også for den populære Zophobas-larve:

Videnskabeligt inspirerede navne

Larvens videnskabelige navn er Zophobas morio, eftersom den taxonomisk tilhører slægten Zophobas og er af arten morio.

Den har derfor fået tilnavnet Zophobas-larve (eller blot Zophobas) efter slægstnavnet. Nogle bruger dog også artsnavnet i stedet, og så bliver det til morio-larve eller morio-orm.

Tilnavnet “kæmpemelorm” kan forvirre

På dansk bruger mange populærnavnet kæmpe-melorm (eller bare “de store melorme”), og umiddelbart giver det jo god mening: Den ligner på mange måder en almindelig melorm, bare i kæmpestørrelse.

De to larver er da også i familie med hinanden, da de begge tilhører skyggebillefamilen Tenebrionidae. Men der er unægtelig en del forskel på størrelsen.

Zophobas morio sammen med Tenebrio molitor

Zophobas-larven er beslægtet med almindelig melorm, men dog noget større!

Der kan dog opstå lidt forvirring omkring termerne, fordi navnet kæmpemelorm også bruges om almindelige melorme, der er blevet hormonbehandlet. Hormonbehandlingen forhindrer dem i at forpuppe sig, og så fortsætter de med at vokse sig unaturligt store.

Heldigvis bruges hormonbehandling ikke her i Danmark, men hvis du henter viden fra udenlandsk litteratur, skal du være opmærksom på risikoen for forveksling, hvis du læser om “giant mealworms”.

Engelske navnevarianter for Zophobas morio

Ud over slægtsnavnet Zophobas, har larven også flere andre engelske navnevarianter. De mest brugte er superworms, king worms, king mealworms og morio worms.

Navnevarianten giant mealworms bruges også, men som tidligere nævnt er der en vis risiko for forveksling med hormonbehandlede melorme, der går under samme navn.

Go to Top