Dubia-kakerlakker

Dubia-kakerlakker

Livscyklus for dubia-kakerlakken

En befrugtet voksen hun-kakerlak, vil udvikle en ægge-sæk. Æg-sækken skydes ud af bagkroppen i ca. en halv time, hvor den tørrer, hvorefter den trækkes tilbage i hunnen. Her “udruges” den, indtil æggene klækker efter en måneds tid. Ud kommer 20-35 nymfer – minikakerlakker på ca. 5 millimeter. I løbet af et halvt års tid gennemgår nymferne 7 hamskifter, hvorefter de er voksne. En voksen dubia-kakerlak lever 1-2 år.

Køb dubia-kakerlakker, der har haft det godt

På InsektOrama kan du købe dansk-opdrættede dubia-kakerlakker. Vi lægger vægt på, at insekterne leveres direkte fra opdrættet til dig. Vi accepterer ikke en praksis med, at dyrene skal stå på lager i dage eller uger uden foder og vand. God dyrevelfærd er ikke kun en fordel for dubia-kakerlakkerne selv. Det betyder nemlig også, at de insekter du modtager, er helt friske og lever længere. Det betyder også, at de bibeholder mest mulig foderværdi, til gavn for det hobbydyr der skal spise kakerlakkerne. Læs evt. mere om dyrevelfærd for insekter her.

“Dubia-kakerlakker” – et drilsk ord

For nogle, kan ordet kakerlakker drille lidt, måske fordi det ikke bruges så ofte. Man ser jævnligt stavemåder som f.eks. dubia-kakkerlakker, dubia-karkerlakker og lign. Men det skal ikke skille os ad – vi taler jo om det samme. Almindelig accepteret er også kælenavnet dubia-kaks.

2018-08-10T17:00:05+02:00Tags: |