Levende foder-insekter og foderdyr

Levende foder-insekter og foderdyr

Køb dine levende foder-insekter hos InsektOrama. Hos os får du dansk opdrættede insekter, leveret direkte fra kulturerne til dig uden fordyrende mellemled og lange rejsetider. Ingen dehydrerede eller udsultede insekter, men sunde og vitale levende foderinsekter af allerhøjeste kvalitet. I udvalget af foderdyr finder du blandt andet dubia-kakerlakker, fårekyllinger, Zophobas-larver og melorme, samt naturligvis masser af foder og tilbehør til insekterne.

Gode grunde til at handle her:

(klik ind på punkterne for at læse mere)

Lokal dansk opdræt

Hurtig levering

Mere for pengene

Specialiseret udvalg

Levering fra 39 kr.

Fri fragt fra 499 kr

Ingen døde insekter

Ren ny emballage

Gutloadede foderdyr

Gratis vintergaranti

Intet utøj i æskerne

Foderinsekter/foderdyr – oversigt over de mest anvendte arter

Der fodres med mange forskellige typer af insekter, og det kan være spændende at eksperimentere med forskelligt foder. Visse insektarter har dog så mange fordele, at de i særlig grad er blevet udbredt i hobbyen.

Det handler blandt andet om pris, tidsforbrug og sværhedsgrad vedrørende pasning og flere andre parametre. Hos InsektOrama fokuserer vi først og fremmest på de insekter, der gennem årene har vist sig at kunne “bære igennem” på alle områder.

De mest udbredte foderinsekter i terrarie-hobbyen er uden tvivl dubia-kakerlakker og fårekyllinger, men også græshopper, Zophobas-larver og melorme er meget brugte. Nedenfor får du lige en kort oversigt over de forskellige muligheder. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os for vejledning og råd omkring foderdyr og pasning.

Dubia-kakerlakker – nem håndtering og lang levetid

En af de helt store fordele ved Blaptica dubia er, at kakerlakken lever længe (1-2 år), vokser langsomt og i øvrigt er meget robust. Det er smart, hvis du skal opbevare foderdyr over længere tid, uden at miste for mange af dem.

Og så er dubia-kakerlakker naturligvis super sund kost for hobbydyret. Hos os kan du købe dubia i alle størrelser, og vi håndsorterer dem, så du kun får levende sunde dyr hjem. Vi har også lavet en pasningsvejledning for dubia-kakerlakker, som er til fri afbenyttelse. Følger du den, er du sikker på at have sunde levende foderdyr lang tid fremover.

Fårekyllinger – aktivt foderdyr, der trigger jagtinstikterne

Fårekyllinger har altid været blandt de foretrukne levende foderdyr i hobbyen, for de er forholdsvis livlige og gode til at trigge jagtinstinkterne hos de hobbydyr, der skal spise dem. Fårekyllingen hører også til blandt de sundeste foder-insekter, og kan uden problemer bruges som hovedfoder.

Hos os kan du købe fårekyllinger i alle størrelser, og vi gør meget ud af, at du kun får sunde levedygtige eksemplarer hjem. I teorien lever de 1-2 måneder, men det forudsætter naturligvis, at de passes rigtigt. Tjek eventuelt vores pasningsvejledning for fårekyllinger, hvis du er i tvivl om fremgangsmåden.

Græshopper – meget foder- og varmekrævende

De mest brugte græshopper er vandregræshopper (Locusta migratoria) og ørkengræshopper (Schistocerca gregaria). Græshopper er fortrinlige foderdyr, men de er svære at holde liv i.

De skal helst fodres med frisk græs eller spirer flere gange dagligt, og kræver høj varme for at trives. De krav er ikke lette at opfylde, hverken under transport eller opbevaring. Græshopper bliver også let syge, hvis forholdene ikke er optimale.

Derfor har vi ikke græshopper i sortimentet, men anbefaler i stedet fårekyllinger som alternativ. Fårekyllingen er i familie med græshoppen, så næringsværdien er sammenlignelig. Også prismæssigt er der bedre alternativer til græshopper. Læs eventuelt vores artikel om “kødpriser” for insekter.

Melorm – den klassiske lavprisløsning

Melorme (Tenebrio molitor) har alle dage været populære som foder-insekter, og det skyldes først og fremmest prisen. Insekt-kød fås ganske enkelt ikke billigere. Problemet er imidlertid, at det ikke er særlig sund kost for hobbydyret. Årsagen er dels en forholdsvis stor andel exoskelet (omgivende skal) i forhold til kød, og dels typisk et stort fedtindhold og ringe næringsværdi.

Fedtindhold og næringsværdi afhænger dog en del af den måde, de er opfodret på. Melorme opdrættes typisk på store farme på en ensidig kost af hvedeklid og kartofler, og så skal resultatet næsten også blive derefter.

Hos InsektOrama opfodrer vi melormene på langt dyrere og mere alsidigt foder. Det giver en højere pris, men også et sundere foder-insekt. Hvis du ikke er ligeglad med foderværdien, kan du købe melorm hos InsektOrama. Så får du til gengæld også en leverance, der er renset og sorteret umiddelbart før afsendelse. Melorm er lette at opbevare, men læs eventuelt vores pasningsvejledning for melorm, hvis du vil have et par ekstra fif.

Har du lidt tålmodighed, kan du også opdrætte dine egne melorm. Så ved du præcist, hvad de er fodret med, og vil som regel kunne opnå nogle rigtig flotte og sunde larver. Hvis du vil hurtigt i gang, kan du købe melorme-biller hos os. Så får du kønsmodne biller, der straks går i gang med at lægge æg i din kultur.

Kæmpemelorm / Zophobas morio – det sundere alternativ

På grund af størrelsen (5-6 cm) er Zophobas-larver ikke egnet til helt små hobbydyr, men til større dyr er disse larver et bedre alternativ til de almindelige melorm. De har nemlig en større andel af kød i forhold til exoskelet, og er også lidt mere livlige.

Lige som melorm, produceres de fleste Zophobas-larver på store farme på ensidig kost, og er derfor generelt ikke det bedste foder. Vælger du at købe kæmpe-melorm hos InsektOrama, kan du dog have god samvittighed i forhold til dit hobbydyr. Vi opdrætter dem nemlig selv og fodrer meget varieret og sundt.

Resultatet er larver med masser af spræl i, der med garanti lever i månedsvis, efter du har fået dem hjem. En forudsætning er naturligvis korrekt opbevaring, som du kan læse mere om i vores pasningsvejledning for Zophobas-larver.

Hvis du selv vil opdrætte larverne, kan du skyde genvej og komme hurtigt i gang, hvis du vælger at købe Zophobas morio-biller hos os. Så sparer du et par måneders opstartsarbejde, og har med det samme kønsmodne og æglæggende biller, og dermed en fungerende kultur. I forhold til melorm er Zophobas morio lidt sjovere at opdrætte, fordi billerne lever 5 gange længere og er mere produktive.

Buffalo-orm – minimelorme med spræl i

De små buffalo-larver (Alphitobius diaperinus) er ikke så kendte, men de er et godt alternativ til melorm. Buffalo-ormen har nemlig et meget tyndt exoskelet og dermed en bedre kød/skal-ratio. Buffalo-ormen er dog noget mindre (ca. 1 cm), og derfor velegnet til de mindre hobbydyr. Nogle kalder den minimelorm eller mikroorm, men det er ikke helt korrekt navngivning.

Buffalo-ormen udmærker sig desuden ved at være særdeles livlig og sprællende, og dermed en god trigger for jagtinstinkterne. Som de fleste andre typer larver produceres buffalo-larver typisk på storfarme på billigt foder. Men du kan let opdrætte dem selv og lave nogle sunde foderdyr.

Start ud med at købe buffalo-biller, hvis du vil hurtigt i gang. De leveres kønsmodne og klar til at lægge æg, og udmærker sig desuden ved både lav pris, lang levetid og høj produktion.