Buffalo-orme

Buffalo-orme

DKK 25.00DKK 89.00

Ikke på lager

Buffalo-orme Alphitobius diaperinus. Sunde larver, opdrættet på et meget alsidig foder.

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:

Beskrivelse

Buffalo-orme er i virkeligheden små larver af billen Alphitobius diaperinus. Larverne bliver omkring 1,5 centimeter i længden. De er mere sprællende end melorme, og er dermed bedre til at trigge jagtreflekserne hos et hobbydyr. Buffalo-orme er også lettere for hobbydyret at fordøje, fordi de har et meget tyndere exoskelet. Disse larver er derfor i mange tilfælde et godt alternativ til melorme. Især velegnede til mindre hobbydyr.

Som det er tilfældet med melorme og Zophobas-larver, bør buffalo-orme ikke bruges som primært foder. Hvis hobbydyret er i voksealderen eller drægtigt, kan disse forskellige larver dog sagtens udgøre en stor del af kosten. Generelt bør buffalo-orme være på kostplanen for de fleste insektædende hobbydyr i et eller andet omfang – fodr med så mange forskellige insekter som muligt.

De fleste buffalo-orme i handelen er importeret fra store udenlandske farme. Ofte vil de være produceret billigst muligt på en kost af f.eks. hvedeklid og kartofler. Den ensidige kost smitter desværre af på foderværdien. Buffalo-ormene fra InsektOrama er opfodrede med en meget alsidig kost, bestående af en mængde forskellige brød-, gryn- og melprodukter, suppleret med forskellige proteinholdige fodertyper og tilskud. De får desuden store mængder varierede frugt og grønt-produkter.